Josje van den heuvel

Gz-psycholoog/ Psychotherapeut

In 2007 ben ik afgestudeerd als neuropsycholoog aan de Universiteit Leiden. Sindsdien heb ik mij op meerdere afdelingen van de Parnassia Groep Den Haag bekwaamd in de psychodiagnostiek. Ik heb ruime ervaring met het verrichten van cognitief en intelligentieonderzoek, alsmede onderzoek naar de persoonlijkheid (descriptief en structureel), hechting en emotionele ontwikkeling, autisme en ADHD.

Daarnaast ben ik sinds 2010 ook werkzaam als behandelend psycholoog bij PsyQ Den Haag. In 2012 heb ik mijn diploma als GZ-psycholoog behaald en in 2019 ben ik afgestudeerd als psychotherapeut. Mijn expertise ligt op het vlak van angst, depressie, systeemproblemen, persoonlijkheidsproblematiek en trauma. Ik werk met inzichtgevende psychotherapie, schematherapie en EMDR. Daarnaast geef ik een psychodynamische groepsbehandeling aan een Jongvolwassenengroep. Deze werkzaamheden combineer ik met mijn eigen praktijk voor psychotherapie in Leiden.

Zowel in therapie als tijdens een diagnostisch proces, probeer ik zo goed mogelijk aan te sluiten bij de beleving van de cliënt. Het samen begrijpen wat onderliggende drijfveren voor iemand zijn die tot de problemen leiden waar men tegenaan loopt is een belangrijk onderdeel van mijn werkwijze. Vervolgens kunnen we samen de strategie bepalen die kan helpen een beter evenwicht te vinden in uzelf en in het contact met anderen.

Lidmaatschappen en registraties

BIG-register: GZ-psycholoog | 79915934525
BIG-register: Psychotherapeut | 99915934516