In 2022 heb ik mijn master Klinische Psychologie afgerond aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens mijn bachelor psychologie aan de Universiteit Leiden heb ik tegelijkertijd communicatiewetenschappen gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds maart 2022 werk ik als basispsycholoog bij PDL en voer ik behandelingen en diagnostische onderzoeken uit. 

 

De waarden die ik belangrijk vind in mijn werkwijze als psycholoog zijn: authenticiteit, empathie en gelijkwaardigheid. Om tot een meer gebalanceerde leefstijl te komen probeer ik vanuit de Motiverende Gespreksvoering de kennis die in iemand zelf zit opgeslagen te ontfutselen en samen te kijken wat voor aanpassingen er in het hier en nu kunnen worden gedaan om verandering teweeg te brengen. De behandeling kan gericht worden op psycho-educatie en/of coaching over ADHD of ASS, maar ook op het krijgen van een realistischere kijk op jezelf middels een zelfbeeld training. Mijn behandelingen voer ik uit onder supervisie van een regiebehandelaar (Gz-psycholoog of Klinisch psycholoog), om de kwaliteit van het behandeltraject te waarborgen. 

 

Naast het geven van behandelingen en het uitvoeren van diagnostiek ben ik werkzaam bij 113 Zelfmoordpreventie als Junior Onderzoeker, waar ik onderzoek doe naar het proces van suïcidale gedachten middels interviews met nabestaanden alsook met mensen die een poging hebben ondernomen. Daarnaast ben ik verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam als werkgroep docent Klinische Gespreksvoering, waar ik bachelor studenten laat kennismaken en experimenteren met de rol van psycholoog. Ook werk ik voor Astare als sociotherapeut, waarvoor ik word uitgezonden naar verschillende open/gesloten psychiatrische afdelingen en vanuit mijn menselijkheid contact probeer aan te gaan met mensen in een psychologische crisis.  

 

Momenteel heb ik op de donderdagen ruimte voor nieuwe cliënten. Behandeling bied ik aan via 1nP. Dit betekent dat behandelingen door de alle zorgverzekeraars worden vergoed. Wel zal het eigen risico worden aangesproken. Voor aanmeldingen kan je telefonisch contact opnemen via +31621652087 of mailen naar i.vandenbrand@extenzo.nu. 

 

Lidmaatschappen 

Ik ben lid van Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP).